În perioada 26 – 28 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimului legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 555 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 250.000 de lei, dintre care 298 aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, iar 257 pentru alte abateri rutieri constatate.

Astfel, au fost reţinute 73 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 47 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 14 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Alte 12 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru circulaţia

Cea mai mare viteză – 177 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 20 de ani, din Galaţi, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii au întocmit 7 dosare penale pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre acestea, 3 dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatele etilotest indicând concentraţii între valorile de 0,41 şi 0,56 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Alte 4 dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru conducerea unor autoturisme fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat, încredinţarea unui autovehicule pentru a fi condus, de către o persoană fără permis de conducere şi pentru conducerea unei remorci neînmatriculate.

 

Sursa: Realitatea de Buzau