Autostrada A7 mai face un pas spre concretizare.  Planul Național de Redresare și Reziliență a primit, joi, aprobarea finală, de la Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene. Asta înseamnă că în câteva săptămâni primii bani pe care îi va primi România prin acest program de investiții vor veni în țară.

Este o veste bună pentru Buzău, în condițiile în care unul dintre cele mai ample și de interes proiecte de infrastructură, autostrada A7, va fi finanțat prin PNRR.

”Finanțarea Autostrăzii A7 devine de astăzi o certitudine, iar proiectul va continua în ritm alert. Este vestea bună care vine astăzi de la Uniunea Europeană, al cărei Consiliu de Miniștri a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență întocmit de România. PNRR fusese avizat și de Comisia Europeană, iar acordul pentru aprobarea finală este ultimul pas care mai trebuia parcurs. România va putea primi finanțarea de aproximativ 30 de miliarde de euro. Primii bani din această finanțare importantă, adică un avans de 3,8 miliarde de euro, ar urma să ajungă în țara noastră cât de curând. Planul Național de Redresare și Reziliență va finanța investiții în sănătate, educație, infrastructură, digitalizare și combaterea schimbărilor climatice. La capitolul infrastructură este inclusă și A7, o autostradă de care avem cu toții nevoie și care are o importanță strategică pentru dezvoltarea Buzăului și a tuturor celorlalte județe pe care le va traversa.” a spus senatorul PNL de Buzău; Vlad Pufu.
La A7 se lucrează intens de mai mult timp, iar proiectul e într-o fază avansată, în principal în ceea ce privește realizarea tronsonului Ploiești – Buzău. Acum este faza de analiză a celor 39 de oferte depuse la licitație pentru construirea acestui tronson, iar pe 25 noiembrie vor fi anunțați constructorii pentru loturile Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele și Pietroasele –Buzău, care compun tronsonul Ploiești – Buzău. De asemenea, sunt aprobate, prin Hotărâre de Guvern, și exproprierile aferente și despăgubirile ce vor fi acordate.

Voi continua să monitorizez evoluția proiectului, alături de colegii mei parlamentari PNL din județele ce vor fi traversate de Autostrada A7. Susțin urgența implementării acestui proiect și am convingerea că totul va merge mai repede odată cu aprobarea finanțării. Pentru Guvern, proiectul Autostrăzii A7 va fi prioritar, iar implementarea sa va fi făcută imediat” a mai spus senatorul buzoian.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentEXCLUSIV „Legile Puterii”: Cum fentează românii verificarea certificatului verde COVID
Articolul următorAmbulanțe blocate în curtea Spitalului Județean Buzău