Pompierii buzoieni au desfășurat încă un EXERCIȚIU cu forțe și mijloace în teren ce a avut ca temă, de aceasta data, simularea unor situații tactice ce se ivesc pe timpul misiunii de stingere a unui incendiu la vegetație uscată, literă și coronament.

La activitate au participat alături de comandă ISU Buzău, în vederea pregătirii, Detașamentele de Pompieri Buzău și Râmnicu Sărat, stația de Pompieri Mărunțișu și personal din cadrul Inspectoratului, întreaga activitate fiind coordonată de domnul inspector șef Colonel Cimpoeșu Stelian.

Scenariul a cuprins acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată și pădure realizate în cooperare cu Ocolul Silvic și SVSU, căutarea-salvarea persoanelor surprinse de incendiu, în cooperare cu IJJ Buzău și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Rolul acestor exerciții periodice este pregătirea continuă a personalului și testarea capacității de lucru între toate structurile ce fac parte din managementul situațiilor de urgență, în cadrul evenimentelor ce pot pune în pericol viața populației!

sursa video: ISU Buzau

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentLa nivelul judeţului Buzău au fost înregistrate nu mai puțin de 621 arderi necontrolate
Articolul următorRecensământul General de Circulație și sondajul de circulație denumit Anchetă de Circulație Origine – Destinație