În timp ce efectuau săpături, câțiva muncitori au găsit mai multe oseminte umane, vechi de câteva sute de ani. La fața locului au ajuns polițiștii de la criminalistică, dar și specialiști de la Muzeul Județean de Istorie și Direcția pentru cultură. Lucrările au fost sistate, dat fiind că acestea nu au avut avizul arheologilor.

Ei au găsit într-o groapă pe care o săpau mai multe oseminte umane. Oamenii au încetat imediat lucrul și au anunțat Poliția. La fața locului au ajuns atât polițiști de la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Buzău, cât și reprezentanți ai Muzeului Județean de istorie și ai Direcției de cultură Buzău.

Potrivit primelor estimări, osemintele datează din Evul Mediu și provin de la patru persoane. Specialiștii spun că există indicii că ar fi vorba și despre un copil.

Fragmentele de oseminte umane au fost trimise de către oamenii legii la Institutul de Medicină Legală București, pentru a fi expertizate.

Oamenii legii trebuie să descopere acum și dacă lucrările executate în incinta ansamblului arhiepiscopal se făceau cu respectarea legii, în condițiile în care obiectivul este inclus în lista monumentelor istorice. Potrivit legislației, săpăturile trebuiau efectuate sub supravegherea unui arheolog.

Articolul precedentContingent vîlcean, la Gloria Buzău
Articolul următorFestivalul Filmului Francez din România, găzduit și de Buzău