Joi, 16 iunie 2022, de la ora 12.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie, cu tema un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren cu tema Managementul integrat al intervenţiei serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forţe pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă determinată de un accident în activităţi de transport rutier cu punerea în aplicare a Planului roșu de intervenție.

Scenariul exerciţiului a prevăzut rezolvarea unei situaţii tactice principale, în speţă producerea, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo, a unui accident rutier pe DN2-E85, în zona AUTO-VALMI (dezmembrări auto), pe raza comunei Vadu Pașii.

În urma coliziunii dintre 4 autovehicule (1 autoturism, 2 microbuze transport persoane și 1 auto transport valori) apelantul transmite că sunt mai multe victime, nu cunoaşte numărul exact, autoturismele sunt grav avariate, unul din microbuze este răsturnat și prezintă scurgeri de carburanţi iar în urma coliziunii, autoturismul a fost acroșat în gardul parcului auto aparținând AUTO-VALMI și a luat foc, existând pericolul de propagare la autovehiculele parcate.

După sosirea primelor echipaje specializate la fața locului, în urma efectuării recunoașterii și a transmiterii datelor, a fost activat Planul Roșu de intervenție la nivel județean, pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei la faţa locului, fiind deplasată în teren Grupa Operativă din cadrul I.S.U. Buzău.

Structurile sosite la locul intervenţiei au acționat pentru descarcerarea victimelor și triajul acestora, fiind luate măsuri pentru acordarea primului ajutor medical în Punctul Medical Avansat şi transportul victimelor la Unitatea de Primire Urgenţe.

De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea incendiului și au asigurat măsurile de prevenire a apariției altor situații de urgență.

Totodată, echipajele de poliție rutieră au desfășurat activități pentru fluidizarea și dirijarea traficului în vederea evitării producerii altor evenimente negative, precum și pentru siguranța salvatorilor.

După finalizarea operațiunilor de salvare, polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului rutier.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție jandarmii au asigurat paza transportului de valori, precum și măsurile de ordine şi siguranţă publică, interzicând accesului persoanelor şi autovehiculelor neautorizate în zonele de risc.

În cadrul exerciţiului au fost concentraţi peste 70 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 21 autospeciale de intervenţie.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentA fost semnat contractul de execuție pentru lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău
Articolul următorLegea anti-speculă, aprobată de Guvern: se vor stabili categorii de bunuri şi produse pentru care preţurile NU pot creşte nejustificat