Vineri și sâmbătă, în Eparhia Buzăului are loc o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Valea Neagră (jud. Vrancea), cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și cu ale Sfântului Haralambie, vindecătorul de boli grave.

Startul procesiunii s-a dat, vineri, la Nehoiu. Acolo, au ajuns de dimineață icoana Maicii Domnului de la Valea Neagră și moaștele celor doi sfinți, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina și Sfântul Haralambie. Numeroși credincioși s-au adunat în curtea Catedralei Sfântul Gheorghe din Nehoiu și s-au rugat pentru sănătate și pentru ca pandemia să se termine cât mai repede.

De la Nehoiu, icoana făcătoare de minuni și moaștele sfinților Nectarie și Haralambie au pornit spre mănăstirea Ciolanu, apoi spre Năeni,  ajungând la locașul de cult denumit Biserica dintr-o piatră din satul Vârf.

După Năeni, pelerinajul va continua la mai multe biserici din diferite localități ale județului Buzău precum și din municipiu. La bisericile unde se vor face popasuri, pe parcursul procesiunii, sunt așteptați credincioșii care doresc să se închine, însă aceștia vor trebui să respecte întocmai regulile sanitare de prevenire a transmiterii coronavirusului.

 

Sursa: Realitatea de Buzau