În ziua de 15 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, au acţionat în municipiul Râmnicu Sărat pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor negative ce ar putea fi generate de încălcarea normelor legislative ce reglementează desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

În urma verificărilor au fost depistați doi tineri de 27 și 16 ani, ambii din Podgoria, având asupra lor mai multe articole pirotehnice, pe care ar fi intenționat să le comercializeze.

Poliţiştii au descoperit 1100 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 şi F3, cu o greutate totală de 65 de kg, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentArtiști buzoieni în conducerile unor instituții publice naționale
Articolul următorO șoferiță de 25 de ani înregistrată de radar cu 170 km/h pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău