Misiune a Gărzii de Mediu pentru salvarea țestoaselor și peștilor care se zbăteau pe fundul unui bazin aproape secat din zona Gării Buzău. Micile animale au fost mutate în Heleșteul din Parcul Crâng. Semnalul de alarmă a fost tras pe Facebook de un buzoian care a anunțat că nu mai este apă în fântâna de la gară.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au mobilizat în urma apelului lansat pe Facebook de un cetățean care a observat că apa din bazin scăzuse alarmant în ultimele zile din cauza secetei excesive, iar bietele viețuitoare riscau să moară în cel mai scurt timp. Au adunat vieţuitoarele captive în fîntîna secată şi le-au mutat în heleşteul din Crîng.

O parte dintre peştii care vieţuiau în fîntîna de pe peronul gării fuseseră relocaţi, anterior, în lacul din Parcul Marghiloman, tot de cei de la Garda de Mediu. Fantîna arteziană de pe peronul Gării se află într-o stare deplorabilă, de mai mulți ani. Cum Gara Buzău funcționează sub tutela Regionalei Galați, municipalitatea nu poate interveni, pentru a repara fîntîna

Articolul precedentSolstiţiu de vară. Astăzi este cea mai lungă zi din an.
Articolul următor38 de elevi buzoieni au „reușit” să obțină note între 1 și 2, la Evaluarea Națională