În perioada 5 – 7 noiembrie a.c., peste 200 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Astfel, au fost efectuate 30 de acțiuni punctuale în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase, centre comerciale etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă .

Au fost verificate peste 80 de societăţi comerciale şi legitimate 800 de persoane. În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au oprit şi verificat peste 60 de mijloace de transport în comun.

Totodată, au fost verificate şi controlate peste 3000 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 9.000 de lei

”În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în contextul pandemiei vizeză protejarea sănătăţii buzoienilor. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Buzău.” transmit reprezentanții IPJ Buzău. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentScenariul care dinamitează guvernarea: numai Cîțu sau Ciolacu pot fi PREMIERI. De ce varianta CIUCĂ este de evitat – semnal de alarmă
Articolul următorCercetat pentru tăiere ilegală şi furt de arbori