SCM Gloria Buzău a câștigat la limită, scor 23-22 (11-9), meciul cu cealaltă ”Glorie” din Bistrița – Năsăud, în penultima etapă a turului Ligii Florilor, ce se desfășoară la Sfântu Gheorghe.. În urma acestei victorii, echipa lui ”Coco” Mihăilă rămâne pe locul 4, la două puncte de podium.

Echipa buzoiană a avut un start ezitant, reușind să înscrie prima dată în minutul 7, când Bistrița conducea cu 3-0. Bistrița a condus ultima dată cu 3 goluri în minutul 14, scor 4-7, pentru ca în minutul 23 Buzăul să treacă prima dată la conducere, 8-7, cu ultimele două goluri marcate de Iuganu. În minutul 27 scorul era 9-9. dar până la pauză buzoiencele au marcat de două ori, prin Iuganu și Subțirică, iar scorul la pauză a fost 11-9 pentru echipa lui Mihăilă.

Iuganu a marcat primul gol al reprizei a doua și a dus Buzăul la un avans de 3 goluri. În minutul 53 tot Iuganu a marcat pentru 20-16, cea mai mare diferență de scor din acest meci. Pe final Bistrița a încercat să revină, dar buzoiencele au reușit să învingă cu 23-22.

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Iuganu -10, Janjusevic 5, Rotaru 2, Stoleru 2, Subțirică-Iovănescu 2, Petruș 1, Ilie 1.

Buzăul reușește astfel a noua victorie a sezonului (a cincea la un gol diferență) și își consolidează locul 4, cu 28 de puncte. În etapa a 15-a, ultima a turului, Gloria Buzău va juca cu HC Dunărea Brăila, miercuri, 7 aprilie, de la ora 16.00. 

”Vreau să-mi felicit echipa pentru apărarea din jocul de azi. În atac, chiar dacă am făcut greșeli și încă suferim și nu-mi place cum arătăm, am fost mai disciplinați. Sigur că atunci când apărarea funcționează bine, e agresivă și pune atacantul să arunce din poziții dificile ajută și poarta. Vreau s-o felicit pe Alina Iordache pentru că păstrează o constanță care ajută echipa să funcționeze în momentele grele. ”  a declarat antrenorul Gloriei Buzău, Ovidiu Mihăilă.

Sursa: Realitatea de Buzau