Ministerul Educației a publicat lista tuturor localităților și scenariile după care vor funcționa școlile începând de săptămâna viitoare. În județul Buzău nu este nici o localitate în  scenariul roșu, însă are mai multe comune cu o rată de incidență peste 1 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că aici școlile vor începe în scenariul galben.

Într- o astfel de variantă sunt localitățile Pogoanele, Largu, Pănătău, Țintești, Luciu, Cernătești, Cilibia și Colți. În aceste localități vor merge la cursuri preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale, a 8-a și a 12-a. Pe lista se află și Săpoca, dar aici sunt numai cazuri într-un focar la spitalul din localitate. 

Restul localităților din județul Buzău sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă că școlile se vor deschide luni pentru toți copiii.

Potrivit Ministrului Educației, la grădiniţă şi învăţământul primar, la primul caz de infectare se suspendă cursurile pentru 14 zile. La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă activitatea școlară în regim față în față.

Sursa: Realitatea de Buzau