Pensionări într-o lună cât într-un an. Este situația cu care se confruntă la început de an Inspetcoratul Județean de Poliție Buzău.

Nu mai puțin de 20 de polițiști și-au manifestat intenția de a renunța la uniformă, numărul fiind foarte mare dat fiind faptul că pe tot parcurul anului trecut s-au înregistrat 19 pensionări.

Unul dintre cei care ar putea să iasă la pensie este chiar comandatul IPJ Buzău care îndeplinește condițiile impuse de lege. Totuși, comandatul Laurențiu Pantazi a anunțat că deocamdată va rămâne în fruntea polițiștilor buzoieni.

Valul de pensionări continuă să fie una dintre cele mai mari provocări pentru Inspetcoratul Județean de Poliție Buzău. 2020 a început cu o cerere masivă din partea polițiștilor care vor să renunțe la uniformă. Nu mai puțin de 20 de angajați, în majoritate agenți dar și un ofițer, și-au manifestat intenția de a ieșit la pensie. Numărul este extrem de mare dat fiind că pe tot parcursul anului trecut s-au înregistrat 19 pensionări.

Ne confruntam cu anumite sechele , poate e mult spus sechele, cauzate de plecarea masiva la pensie a polițiștilor, în  ultimii 3-4 ani. Din punct de vedere numeric aceste probleme s-au mai rezolvat. Avem procent de încadrare la sfârșitul anului 2019 de de 88 la suta, de altfel niciodata vreun inspectorat de poliție nu a fost 100 la sută. Dar important e că nu am avut de suferit din această cauză”, a declarat comandatul Poliției Județene Buzău, Laurențiu Pantazi.

Totuși, comandantul Laurențiu Pantazi nu vorbește despre deficit de personal ci doar despre colegi cu experiență care ar fi greu de înlocuit. Mai mult decât atât vorbește deschis despre ce înseamnă, din punctul său de vedere, momentul pensionării.

”Eu tocmai am împlinit 50 de ani. E greu de spus cât o să mai rămân. Pe legea actuală sunt pensionabil din august, dar eu cred în pensionarea biologică, sunt sănătos, încă pot să lucrez și am un feedback pozitiv de la colegii mei. Când aceste criterii se vor încețoșa…”, a mai spus Pantazi.
Laurențiu Pantazi are 25 de ani de activitate, dintre care ultimii 8 a ocupat funcția de inspector șef  al IPJ Buzău.

Articolul precedentPeste 500 de buzoieni, prezenți la evenimentele dedicate Micii Uniri
Articolul următorAccident mortal, pe DJ203H