În ziua de 20 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției de Asistență Socială Buzău au purtat discuții cu elevii beneficiari ai serviciilor Centrului de zi ,,Phoenix”.

Tema discuţiilor a fost consumul de droguri, care poate interfera cu dezvoltarea armonioasă a tânărului. Scopul activității a fost cunoașterea factorilor care provoacă efecte negative asupra psihicului consumatorului.

De asemenea, elevii au fost încurajați să adopte un comportament preventiv pe timpul vacanței de vară și să își formeze deprinderi de recunoaștere și gestionare a situațiilor de pericol cu care se pot confrunta în această perioadă.

În cadrul activității au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool, putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

Totodată, poliţiştii i-a încurajat pe elevi să nu ezite să ceară ajutorul în momentul în care consideră că se află într-o astfel de situație și să adopte minime măsuri de protecţie, astfel încât să nu devină victime.

Sursa: Realitatea de Buzau