În data de 20 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 21 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Aparatele radar au înregistrat 58 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 10 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 171 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 45 de ani din Vrancea, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Limpeziş.

Alte 11 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru conducerea unui vehicul pe sens opus şi pentru depăşiri neregulamentare.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (27), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (16),  dar şi 48 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost anulat permisul de conducere

Sursa: Realitatea de Buzau