Un nou cutremur s-a produs, marți după-amiază, în România, în zona seismică Vrancea. Acesta s-a produs la o adâncime de doar 71 de km.

Seismul a avut o magnitudine de 2,5 grade pe Richter și s-a produs la o adâncime de 71 de kilometri de scoarța terestră.

Specialiștii de la Institutul pentru Fizica Pământului au făcut recent o simulare a modului în care s-ar propaga unda seismică, în ce zone ar putea exista cele mai multe victime şi unde se vor prăbuşi cele mai multe clădiri, în cazul unui cutremur de magnitudine mare.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri. Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Articolul precedentRealizare a Consiliului Județean. În acest an se redeschide circulației podul de la Vadu Pașii
Articolul următorTriaje epidemiologice anti gripă, în școlile buzoiene