Conform Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au fost confirmate 42 cazuri noi COVID-19. Din aceștia, 14 pacienți au fost testați și diagnosticați în laboratoare private, iar alți 2 în unități sanitare din alte județe. Buzoienii care au fost confirmați în ultimele ore ca fiind infectați cu SARS-CoV-2 au vârste cuprinse între 17 ani  și 92 de ani.

Tot miercuri a fost raportat și un nou deces în rândul bolnavilor COVID. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani. Buzoianul s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS- CoV-2 în data de 4 ianuarie. Cum starea sa de sănătate era gravă, a fost transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă astfel că după nici o săptămână de la diagnosticare, bărbatul și-a pierdut viața. Pe lângă infecția cu coronavirus, buzoianul avea anemie severă.

Județul Buzău ajunge, astfel, la un total de 8666 de cazuri COVID-19 de la debutul pandemiei. 7916 de persoane s-au vindecat însă 235 și-au pierdut viața.

Sursa: Realitatea de Buzau