Astăzi, 28 decembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău indica un număr de 8118 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, dar și 7282 persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei.

Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns astăzi la 218 pacienți.

Astăzi, în județul Buzău sunt 924 persoane în carantină la domiciliu și 495 persoane aflate în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 21 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV- 2 (3 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize). Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19. Persoana decedata este un pacient în vârstă de 68 de ani care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Comorbidităţi: diabet zaharat, hepatită cronică virus C.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională. În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 19 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 4500 lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUnde te poți programa online pentru vaccinarea anti-coronavirus
Articolul următorPercheziţii şi controale în municipiul Buzău pe linia operaţiunilor cu articole pirotehnice