Consilierii județeni s-au întrunit astăzi într-o ședință în care au luat act de demisia doamnei carmen Adriana Ichim (Pro România) și au ales cei doi vicepreședinți care vor lucra împreună cu președintele ales, Petrea Emanoil Neagu în următorii 4 ani.

În urma votului celor 32 de consilieri județeni în funcția, Adrian Petre -PSD și Felix Rache – PRO România vor ocupa cele două funcții de vicepreședinte, ambii obținând câte 20 de voturi. Aurelian Felix Rache ar puta avea însă un mandat scurt dacă Pro România va obține la Buzău un mandat de deputat, acesta fiind candidat pe prima poziția la Camera Deputaților.

La alegerea vicepreședinților, PNL i-a propus pe Mircea Ciprian Posea, care a obținut 8 voturi, și pe Ionuț Iuga, care a obținut 7 voturi. PMP i-a propus pe Corina Holban și Popa Constantin, ambii primind câte 4 voturi. Interesant este că PNL are doar 7 consilieri județeni, iar Alianța PSD-ProRomânia a avut 21 de consilieri prezenți în sală, astfel că unul dintre consilierii Alianței a votat pentru postul de vicepreșeinte cu Mircea Ciprian Posea, de la PNL.  

La punctul 3 de pe ordinea de zi s-a aprobat componența comisiilor, conform unui algoritm stabilit de liderii de grup ai partidelor care compun Consiliul Județean Buzău. Astfel, la comisiile care au câte 7 membrii, Alianța PSD – Pro România are câte 4 membrii, PNL are doi membri, iar PMP un membru. În comisiile de 5 membri, Alianța PSD-Pro România va avea câte 3 membri, PNL câte un membru și PMP un membru, la o singură comisie. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedent„Culisele statului paralel” Cum a fost devorat spațiul verde din sectorul 6 de către rechinii imobiliari, cine a stat în spate
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel | Cristian Rizea: Retrocedările s-au făcut cu acte false. Băieții deștepți aveau oameni la arhivă