În zilele de  21 și 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat împreună cu polițiști rutieri, reprezentanți din cadrul Agenției Antidrog Buzău și ai  Serviciului de Probaţiune Buzău Sesiunea nr. 1 din cadrul Modulului nr. 1 al Programului de prevenţie destinat persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice “În siguranţă la volan, stop accidentelor!”, cu scopul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei sesiuni informative în cadrul căreia au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de comportamentul neadecvat la volan – cauze şi consecinţe, obiectivele sesiunii constând în conştientizarea cauzelor şi a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa/sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii.

Totodată, beneficiarilor le-au fost oferite informații cu privire la efectele substanțelor psihotrope (alcool, droguri etc.), în vederea prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise.

La activitate au participat 18 persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPolițiștii de la Siguranță Școlară în dialog cu elevii de gimnaziu din Gura Teghii
Articolul următorAu furat pavelele depozitate în apropierea DJ203K, în localitatea Săgeata