În data de 20 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe raza județului Buzău, ce au avut ca scop prevenirea accidentelor și portul centurii de siguranță. În urma activităţilor, poliţiştii au identificat 32 de conducători au care nu purtau centura de siguranță, fiind sancționați contravențional.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 67 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 6 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză – 173 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bărbat de 33 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Costești.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, precum şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (7), dar şi 36 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.      

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal unui bărbat de 72 de ani, din localitatea Merei, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 0,55 alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate spitalcească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei. 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentProgramul meciurilor din play-off-ul Cupei României
Articolul următorBobby Păunescu avertizează: În lume e un dezastru, oamenii își dau seama de criza care va urma