Un bărbat în vârstă de 75 de ani din Buzău s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea comba­terii bolilor. La sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul a plecat din spital, unde era internat la Secția Gârlași a Spitalului Jude­țean Buzău, fiind diagnosticat ca infectat cu noul coronavirus.

Bătrânul a ales să părăsească spitalul fără să ceară acordul cadrelor medicale. Polițiștii l-au găsit acasă, însă nu va scăpa de rigorile legii.

,,În cursul zilei de vineri, în urma sesizării unui cadru medical angajat al unei unități spitalicești din municipiul Buzău cu privire la faptul că un buzoian diagnosticat cu noul ­Coro­navirus, ar fi părăsit incinta spitalului fără încuviințarea cadrelor medicale, polițiștii au demarat de îndată ­veri­ficări pentru depistarea acestuia. Astfel, polițiștii au stabilit că este vorba de un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Buzău, iar persoana a fost dată în consemn tuturor efectivelor de ordine publică aflate în serviciu. În urma verificărilor, buzoianul a fost găsit la domiciliul său. Acum, este cercetat de polițiști, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Codul Penal”, au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a crezut că poate să rămână în izolare la domiciliu. Buzoianul este însă cunoscut și cu comorbidități. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBăsescu la Realitatea Plus: Demisiile legate de pensiile speciale sunt culmea lichelismului politic, USR face ca maimuța după PSD
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 115. Femeile din spatele lui Putin