În data de 8 august a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au oprit pentru control în trafic un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Neamţ.

În urma controlului maşinii, polițiștii au descoperit asupra bărbatului 2,115 kilograme de produse nelemnoase – trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație. Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Râmnicu Sărat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă de 2.000 de lei.

Polițiștii buzoieni reamintesc faptul că recoltarea, deţinerea, transportul, comercializarea produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al oculului silvic care asigură administrarea/serviciile pentru suprafaţa pe care se recoltează acestea este strict interzisă!

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAtenţie la escroci! Poliţiştii din Pătârlagele au reţinut pentru 24 de ore principalul bănuit în cazul unor infracţiuni de înşelăciune
Articolul următorPloi torențiale și vijelii, de miercuri dimineață, în Muntenia și Oltenia