Direcţia de Sănătate Publică Buzău a dispus ca de miercuri să se facă zilnic triaj epidemiologic în toate unităţile de învăţământ

Copiii depistați cu simptome ale unor afecțiuni respiratorii nu vor mai fi lăsați în colectivitatea din care fac parte.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de gripă şi al evoluţiei afecţiunilor respiratorii, medicii şcolari şi medicii de familie au fost convocaţi, marţi, la o şedinţă de urgenţă, pentru a li se comunica planul privind prevenirea apariţiei unei epidemii.

La şedinţă s-a dispus ca, de miercuri, să se facă zilnic triaj epidemiologic în toate unităţile de învăţământ. Copiii depistaţi cu simptomele unei afecţiuni respiratorii nu mai trebuie lăsaţi în colectivitate.

Mai mulţi medici s-au plâns că nu vor putea face faţă triajului epidemiologic, din cauza personalului redus. Responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău le-au transmis să apeleze şi la cadrele didactice. În şcolile cu număr foarte mare de elevi, nu au fost raportate, deocamdată, multe îmbolnăviri de sezon.

Conducerile mai multor şcoli din Buzău spun că în unităţile lor se efectuează triaj epidemiologic încă de săptămâna trecută. Au intensificat, de asemenea, măsurile de igienă în interiorul şcolilor. Pe de altă parte, medicii de familie spun că a crescut cererea de vaccinare antigripală, pe fondul numeroaselor cazuri de decese cauzate de gripă, la nivel naţional. Solicitările nu pot fi onorate, întrucât stocurile de vaccin antigripal au fost epuizate.

Până acum, autorităţile din Buzău au confirmat două cazuri de gripă, după analize efectuate la Bucureşti, iar alte 9 au fost diagnosticate clinic.

Articolul precedentUn nou cutremur produs în zona Vrancea, resimțit la Buzău
Articolul următorSeptuagenar găsit decedat, în propria locuință