Județul Buzău continuă să se lupte cu valul de infectări cu virusul SARS-COV-2. Numai în ultimele 24 de ore, DSP Buzău a înregistrat 54 de noi îmbolnăviri, în timp ce trei oameni au pierdut lupta pentru viață.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 54 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, din care 13 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 6 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 10 luni și 87 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Au fost înregistrate 3 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19. Un deces este al unui pacient în vârstă de 85 de ani care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă și a survenit decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, etilism cronic, sevraj etanolic, fibrilație atrială.

Un alt pacient decedat era în vârstă de 95 de ani. Acesta s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă și a fost testat și confirmat cu SARS CoV-2, apoi a fost transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă și a survenit decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, senilitate. Al treilea deces raportat este al unui pacient în vârstă de 83 de ani s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate s-a agravat progresiv, iar pacientul a decedat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, hepatită reactivă, boala cerebrovasculara, diselectrolitemie.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț coronavirus 19 decembrie: 5.158 de cazuri noi și 139 de decese
Articolul următorScandal cu agenții de pază din Shopping City Buzău