Astăzi, 29 decembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău prezenta un număr de 8146 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei și 7319 persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei. Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns astăzi la 221 pacienți.

Numărul de persoane în carantină la domiciliu în județul Buzău este astăzi de 965, iar 489 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 28 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV- 2 (3 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize). Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 7 luni şi 88 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3 decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19. Un deces este al unei paciente în vârstă de 64 de ani, care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Comorbidităţi: ciroza hepatica virus B, diabet zaharat insulinonecesitant, istoric de neoplasm uterin operat, anemie secundară.
Al doilea deces este al unui pacient în vârstă de 51 de ani care a fost testat conform metodologiei și a fost confirmat cu SARS CoV-2 la Spitalul „Matei Bals” Bucureşti. Starea generală s-a degradat treptat şi, pe fondul comorbidităţilor, pacientul a decedat. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, diabet zaharat, infecţie virus hepatic B, sindrom depresiv. Al treilea decea este un pacient în vârstă de 72 de ani care a fost testat conform metodologiei şi confirmat cu SARS CoV-2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Comorbidităţi: fibrilaţie atrială, cardiostimulare permanenta, insuficienţă cardiacă, cardiomiopatie dilatativa cu disfuncţie sistolică severă.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 4500 lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVIDEO Culisele statului paralel, ora 18:00 – Au fost scoase din țară date după ce Ghiță a fugit în Serbia?
Articolul următorPrins în flagrant când încerca să vândă articole pirotehnice interzise