Două „zebre” inteligente vor fi implementate, în zona unor școli, la Buzău

Municipalitatea va implementa un proiect de reabilitare și modernizare a iluminatului public din oraș ce prevede, printre altele, gestionarea inteligentă a folosirii energiei electrice.

Primele două treceri de pietoni care vor fi iluminate „inteligent”  se află în proximitatea unor școli. Este vorba despre trecerea din fața Liceului „Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei și despre zebra din zona Școlii nr. 14, de pe aceeași stradă.

Principiul de funcționare a iluminatului public este simplu: Ledurile montate deasupra trecerii sunt prevăzute cu senzori de mișcare și se vor aprinde doar în momentul în care detectează mișcare în preajmă. Astfel, șoferii vor putea vedea de la distanță ledurile aprinzându-se și vor înțelege că un pieton se pregătește de traversare.

În același timp, se va face și economie de curent, pentru că becurile vor rămâne stinse câtă vreme nimeni nu trece pe zebră. Se va reduce, astfel, numărul de accidente rutiere și se va trece la un management eficient de utilizare a energiei.

Inițial, reprezentanții Primăriei doreau să monteze ledurile în asfalt, însă, oricât de spectaculoase ar fi fost rezultatele, au ținut cont de zăpada care acoperă iarna carosabilul.

În afară de măsura zebrelor inteligente, în cîteva zone din vecinătatea școlilor au fost montați  special stîlpi de iluminat, chiar deasupra trecerilor de pietoni.

 

Articolul precedentSecretul din spatele uniformei
Articolul următorȘi-a sunat mama din străinătate, cu o oră înainte să piară în accidentul de la Tisău