Poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi, în perioada 22 – 28 mai a.c., în acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi.

Ieri, 24 iunie, în intervalul orar 18.00 – 21.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Buzău împreună cu efective de ordine publică au acţionat pe raza judeţului pe linia verificării modului în care sunt respectate prevederile legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi mărfuri.

Au fost oprite pentru verificări peste 100 de autovehicule, dintre care peste 70 de transport marfă şi peste 30 de transport public de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea H.G. nr.69/2012 privind transporturile rutiere (două), la O.G. nr.37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora (două), la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizarii si transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din Romania (una) precum şi pentru nerespectarea O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile puvlice.

Totodată au fost reţinute patru certificate de înmatriculare şi a fost imobilizat un autovehicul.

Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Articolul precedentAccident rutier, la Potarnichesti
Articolul următorUltimul amical, pentru Gloria