Ieri dimineață, o patrulă mixtă polițist/jandarm aflată în serviciu în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Buzău, desfășura activități curente de verificare pentru păstrarea climatului de ordine și siguranță publică în zona de competență.

În acest context, au observat pe partea carosabilă un telefon mobil. L-au luat și, în urma mai multor încercări, au reușit să intre în legătură cu mama proprietarului, care a precizat că fiul său a pierdut telefonul mobil și că are mare nevoie de el pentru comunicare, având în vedere anumite deficiențe de auz și de vorbire ale acestuia.

Patrula a stabilit de îndată un loc de întâlnire și a înmânat tânărului de 24 de ani, din Mihăilești, telefonul de care avea atât de mare nevoie. La vederea telefonului, tânărul a fost vizibil emoționat, întrucât nu credea că îl va mai recupera.

”A fi poliţist înseamnă mult mai mult decât a asigura ordinea şi linştea publică, soluţionarea unor cazuri sau confruntarea cu situaţii dramatice. Dincolo de necesitatea vocaţiei pentru a înfrunta zilnic noi provocări îndeplinind diferite roluri – diplomat, consilier, controlor de trafic, expert în securitate, lucrător social – mai presus de toate acestea, munca unui poliţist presupune a lucra cu oameni, iar pentru asta trebuie să fii sensibil, discret şi hotărât. Prin devotament şi onoare, poliţiştii primesc cea mai frumoasă răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

Și nu uitați că faptele bune nu țin de profesie, ci de spiritul civic, de umanitate! Polițiștii îndrumă pe oricine găsește un bun, să facă toate demersurile pentru a-i găsi proprietarul, iar dacă nu reușește, să-l ducă la cea mai apropiată unitate de poliție” este mesajul polițiștilor pentru cei care găsesc bunuri.

Sursa: Realitatea de Buzau