Tarifele percepute pentru parcarea autovehiculelor ar urma să fie diferenţiate. Pentru prima oră de staționare șoferii vor plăti cinci lei

Primăria Buzău va monta automate de taxare prin intermediul cărora buzoienii vor putea plăti doar pentru perioada în care maşina lor ţine ocupat locul de parcare. Tarifele percepute pentru parcarea autovehiculelor ar urma să fie diferenţiate, în funcţie de zonă şi de intervalul orar în care maşinile sunt trase pe dreapta.

Edilii pregătesc un proiect de hotărâre privind eficientizarea locurilor de parcare şi facilităţi la plată prin diverse metode moderne si integrate. Proiectul urmează a fi supus votului în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie

Conform proiectului, în parcările cu tarifare progresivă, taxele pentru intervalul orar 00 – 07 să fie gratuite, între orele 07 şi 16.30, tarifare progresivă, în functie de durata ocupării locului de parcare.

Primele 30 minute se taxează cu 2 lei, pentru 1 oră se taxează cu 5 lei, pentru 2 ore sau fracţiune de oră se taxează cu 12 lei iar pentru mai mult de 2 ore se adaugă 10 lei/oră sau fractiune de oră suplimentară.

Instituţiile şi companiile îşi pot face un abonament care presupune rezervarea unui loc de parcare pentru care vor trebui să achite 500 de lei pe lună. Abonamentele pentru riverani persoane fizice, fără rezervarea locului de parcare vor costa 120 lei/lună.

Taxa de parcare pentru parcările cu tarifare progresivă se plăteste utilizând automatul de taxare în cazul parcărilor cu control al accesului sau utilizând automatul de taxare, aplicatia e-parking sau SMS în cazul parcărilor fără controlul accesului.

 

Articolul precedentJudețul Buzău, pe lista județelor cu cele mai mici salarii din țară
Articolul următorFost consilier local, trimis în judecată pentru exploatarea minorilor prin muncă