Subprefectul Adina Moiseanu a preluat preorogativele de prefect al județului Buzău după demisia lui Leonard Dimian, și nu Vasile Alecu, așa cum anunțase inițial Instituția Prefectului, printr-un comunicat de presă.

Astfel, prin ordin de ministru, Adina Moiseanu este începând de joi, 7 ianuarie, subprefect cu atribuții de prefect și va conduce instituția până când Guvernul Cîțu va numi un nou prefect de Buzău, probabil după ce se va mofifica legea și prefecții vor deveni demnitari și nu funcționari publici. Moiseanu este și coordonatorul campaniei județene de 

Adina Claudia Moiseanu este funcționar public și vine din sistemul de finanțe, fiind de profesie jurist. Are 44 de ani, este căsătorită și are un copil. Adina Moiseanu este licențiată în științe juridice.

În anul 2001, și-a început cariera juridică în cadrul AJOFM Buzău, iar în 2006 și-a început activitatea de jurist în cadrul ANAF Buzău, unde în anul 2009 a fost promovată pe funcția de șef al Serviciului Juridic din cadrul ANAF Buzău.

Între timp, Vasile Alecu, celălalt subprefect, a intrat în concediu de odihnă.

Sursa: Realitatea de Buzau