Startul celei de-a patra etape a Turului Ciclist al României se va da la Buzău.

Turul Ciclist al României se reia, din toamnă, după o pauză de cîțiva nai. Competiția celebrează Centenarul Unirii, urmînd a pleca din Alba Iulia, pe 19 Septembrie, pentru ca sosirea să fie programată pe 23 septembrie, la București. Startul penultimei etape se va da de la Buzău, în cadrul unui traseu ce va  mai avea ca principalele repere orașele Ploiești și Tîrgoviște.

Plutonul va fi compus atît din echipe naționale, precum cele ale României, Moldovei, Turciei,  Ungariei, Serbiei, Bulgariei și Greciei, dar și din echipe de club. Itinerariul va include orașele Alba Iulia, Sibiu,  Brașov, Focșani,  Buzău, Ploiești și Tîrgoviște și se va încheia cu un circuit la București.

În ultimii ani, competițiile organizate în România au devenit atractive și pentru echipele de top din ciclismul european. Egan Bernal, unul dintre starurile plutonului mondial, a debutat în competițiile de șosea în Turul Bihorului, concurs pe care l-a și cîștigat. Columbianul a participat, un an mai tîrziu și în Turul Sibiului, unde s-a clasat, de asemenea, pe prima treaptă a podiumului.

Articolul precedentŞase buzoience, născute odată cu România Mare, felicitate de autorităţi
Articolul următorFetele de la SCM Gloria debutează acasă, în Liga Florilor. Băieții de la HC se deplasează la Baia Mare