Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, împreună cu supervizorul, DRDP Buzău, reprezentat de ing. Sorin Robu – Rezident senior și ing. Mihnea Tabac – Inspector de drum și pod, însoțiți de reprezentanți ai asocierilor constructorilor, au efectuat o vizită în teren pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A7  Ploiești – Buzău.

Astfel, pe lotul 1 Dumbrava – Mizil (km 0+000–km 21+000) s-au constat că s-au făcut deminări ale terenului pe 50 % din suprafață, au început descărcările pentru 3 situri arheologice, pentru organizarea de șantier s-a decopertat zona, a fost montată stația de betoane și o parte dintre containere. De asemenea, săptămâna viitoare urmează să înceapă montarea stației de asfalt. Totodată, s-a demarat acțiunea de montare a celor 10 panouri de identificare temporare.

Pe lotul 2 Mizil–Stâlpu (km 21+000–km 49+350) specialiștii au constatat că la km. 49+350 se fac teste stabilizare teren de fundare cu lianți hidraulici, iar între km 49+000 – 39+000 au fost realizate drumuri tehnologice temporare stânga – dreapta (acestea vor deveni permanente după finalizarea lucrării). Între km 39+000 – 37+000 este realizat drum tehnologic pe o singură parte și se fac studii preliminare pentru demararea descărcărilor arheologice. De asemenea, s-a realizat deminarea terenului pe o suprafață de aproximativ 80 la sută, iar la km 22+134, Valea Cepturii, se realizează coloane forate pentru infrastructură pod. Totodată, la km 24+000 se fac tratamente teren fundare cu lianți hidraulici.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentA fost stabilit programul meciurilor din turul IV al Cupei României la fotbal
Articolul următorDoljeanul care a dat de gaze în grădină, bun de plată