Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău schimbă condiţiile acordării de stimulente financiare pentru a atrage medicii în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. În căutare de medici de diverse specialităţi conducerea S.J.U. Buzău doreşte să facă o schimbare în modul de acordare a stimulentelor financiare pentru ca astfel medicii să fie convinşi să vină la Buzău. În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă acordă fiecărui medic care se angajează în unitatea spitalicească stimulente financiare constând în maxim două salarii minime brute pe o perioadă de 6 luni de la data angajării, cu condiţia ca medicul să profeseze minim doi ani în cadrul SJU Buzău.

Schimbarea condiţiilor de acordare a stimulentelor financiare vizează posibilitatea acordării acestora şi pentru medicii care efectuează doar gărzi în cadrul spitalului fără a fi şi angajaţi ai acestuia. Pentru a putea fi schimbată procedura de acordare a stimulentelor financiare este nevoie de o hotărâre de Consiliu Judeţean, instituţie sub tutela căreia funcţionează spitalul din Buzău.

„Ceea ce se adaugă în forma actualizată este posibilitatea acordării de stimulente financiare medicilor care, nefiind angajaţi ai Spitalului Judeţean, acceptă să efectueze gărzi pe secţiile medicale deficitare din punct de vedere al personalului medical. Această situaţie a devenit destul de frecventă în unitatea medicală în condiţiile în care la concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi de medici specialişti/primari participarea a fost foarte, foarte redusă”, se arată în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii consiliului judeţean în şedinţa de miercuri.

În prezent mai mulţi medici din ţară acceptă să facă gărzi pe secţiile deficitare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău primesc în prezent stimulente financiare 3 medici nou angajaţi.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAutoturism furat din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova
Articolul următorRecensământ 2022. Perioada de autorecenzare a populației se prelungește