Prezentare de port pupular, spectacol de muzică și versuri și alte surprize, în cadrul evenimentului „Matricea sufletului românesc”, mîine, la Teatrul George Ciprian

Un băiețel de unsprezece ani are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea vorbi. Diagniosticat cu o tulburare de dezvoltare severă, micuțul a fost supus ani de zile unor terapii diverse, rămase însă fără rezultat. Singura sa șansă rămâne un autotransplant cu celule stem, care costă 10.000 de euro. Procedura de autotransplant cu celule stem, este programată pe data de 28 mai 2019, la Clinica din Viena, Austria.

Povestea băiețelului a fost făcută publică de către rudele lui Ștefan și popularizată de către buzoianca Diana Toma. Renumită colecționară de artă populară, Diana a decis să se implice pentru a-l ajuta pe micuț: Împreună cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, ea va organiza evenimentul „Matricea sulfetului românesc”, în cadrul căruia vor avea loc prezentări de costume naționale, momente artistice, recitări și alte surprize.

Evenimentul va avea loc marți, 26 martie, la ora 17:00, la Sala Teatrului „George Ciprian” din Buzău. Cu această ocazie, se vor vinde câteva piese de port popular vechi, urmând ca banii să fie donați familiei lui Ștefan. De asemenea, a fost creat un cont de paypal pentru cei care doresc să ajute: [email protected] .

Articolul precedentÎncă 3 cazuri de rujeolă înregistrate la Buzău
Articolul următorLocatari evacuați și o duzină de echipaje ISU pe Unirii Nord