În perioada minivacanţei de Paşte, poliţiştii buzoieni au acționat pe toate drumurile din județ pentru reducerea riscului rutier. Astfel, poliţiştii au scos din trafic la timp 23 de șoferi în cazul cărora etilotestul a indicat că se urcaseră băuți la volan. 

În 12 dintre situații, aparatele etilotest au înregistrat valori sub 0,40 mg/l, alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul altor 11 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale, aparatele etilotest înregistrând valori între 0,41 şi 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cinci cazuri valorile afişate de aparatul etilotest fiind de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 39 de ani, din Scutelnici, care a fost depistat de poliţişti la volanul unui autovehicul pe raza localităţii de domiciliu. În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a refuzat deplasarea la o unitate sanitară pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, așa că i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sursa: Realitatea de Buzau