În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Siriu, au efectuat interceptat în trafic o autoutilitară care transporta peşte, însă conducătorul auto nu a respectat semnalul de oprire al poliţiştilor şi a continuat deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia,  fiind depistat şi oprit la scurt timp.

În urma verificărilor, s-a sabilit faptul că șoferul, un tânăr de 26 de ani, din Buzău, transporta pește fără a deține documente de transport și proveniență.

Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnalelor și indicațiile polițistului, i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,depozitarea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui”  conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, cele 745 de kg de pește (crap, somn, fitofag) au fost ridicate în vederea confiscării pentru continuarea cercetărilor.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau