Buzăul nu a fost niciodată într-o criză sanitară atât de gravă, cu peste 250 de pacienți internați cu COVID-19, dar și cu 7 ambulanțe care se aflau astăzi în curtea spitalului și se tratau pacienți. De asemenea, unii pacienți au venit cu mașinile personale și primesc îngrijiri în curtea spitalului. Conducerea Spitalului din Buzău a luat decizia de a nu mai permite accesul în curtea spitalului decât ambulanțelor sau pacienților care vin la testare sau la control cu mașinile personale.  

Unitatea medicală nu mai are însă locuri disponibile pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 şi caută soluţii pentru a putea extinde numărul locurilor în spital, dat fiind numărul mare de bolnavi care se prezintă zilnic la Urgenţe, majoritatea cu forme foarte grave de boală.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, a explicat că la acest moment aproape jumătate din unitatea medicală pe care o conduce tratează bolnavi de COVID-19 în stare gravă, iar locurile sunt insuficiente.

În prezent, se caută soluţii pentru a suplimenta locurile destinate bolnavilor COVID-19, însă acest lucru este dificil de făcut întrucât trebuie să se respecte circuitele separate pentru bolnavii COVID şi non-COVID.

,,Zece paturi din Secţia de Dermato-Venerice din curtea Secţiei Exterioare de Boli Infecţioase o să le dăm drumul pentru pacienţi COVID în stare medie pentru că am făcut achiziţie de 10 concentratoare de câte 10 litri care sperăm să ajungă joi sau vineri. Locurile pentru pacienţi COVID sunt ocupate de două săptămâni, iar cele de ATI de la începutul pandemiei. Toate locurile de Terapie Intensivă cu care am pornit în trepte, 4-8-11-14 şi am ajuns acum la 17, iar dacă în valul 1, 2 şi 3 eram desemnați cu 68 depaturi în secţiile exterioare pentru pacienţi COVID acum avem undeva la 182 de locuri, care sunt depăşite cu 60 de pacienţi, cu staționare 45 de pacienți în zona UPU.” a spus Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț COVID 3 noiembrie. Scade numărul infectărilor și al deceselor, dar cifrele rămân alarmante
Articolul următorBilanț COVID 3 noiembrie: 10.196 cazuri noi și 451 decese