Poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalităţii au organizat şi desfăşurat alături de poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Biroul Rutier activităţi preventive cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal în rândul cetăţenilor municipiului Buzău.

Activitățile s-au desfășurat în municipiul Buzău în locul de îmbarcare a două grupuri de elevi care se deplasau în alte județe la centre de agrement tip tabără.

Elevii și cadrele didactice au fost consiliați în vederea adoptării unui comportament responsabil pe timpul deplasării, astfel încât să se evite situațiile de pericol, a conflictelor de orice natură, a accidentelor rutiere, a consumului de substanțe interzise.

Totodată, s-a recomandat atenție sporită pentru protecția bunurilor personale, precum și respectarea regulamentelor de ordine interioară a spațiilor de agrement, pentru o vacanță în siguranță.

De asemenea, poliţiştii rutieri au verificat documentele de transport și au instruit șoferii autocarelor cu privire la obligativitatea respectării normelor de circulaţie rutieră.

La activitate au participat 203 beneficiari, elevi, cadre didcatice şi conducători auto.

 

Sursa: Realitatea de Buzau