FRF, in parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv, va crea la Buzau un centru national de pregatire destinat, exclusiv, copiilor din mediul rural

Douăzeci de copii din mediul rural vor fi selecționați pentru a face parte din Centrul Național de Pregătire de la Buzău. Proiectul conceput de FRF este menit să le ofere și copiilor de la țară, cu mai puține  oportunități, posibilitatea de a deveni fotbaliști. Selecția, la care vor participa Miodrag Belodedici, Gheorghiță Geolgău, Aurel Țicleanu și Jean Vlădoiu, va demara pe 28 Mai și va dura trei zile.

Odată selecționați, evoluția celor douăzeci de novici în ale fotbalului va fi monitorizată direct de staff-ul federației. Pe lîngă pregătirea fotbalistică, celor de la LPS le  revine sarcina de a-i ajuta pe tinerii aspiranți să se acomodeze cu viața de sportiv. Copiii vor fi cazați în minihotelul liceului și vor beneficia de un tratament special, avînd în vedere vîrsta mică. Masa, cazarea, școlarizarea și pregătirea fotbalistică vor fi gratuite. La nivel național vor funcționa, deocamdată, două centre de acest fel, cel de la Buzău și unul la Iași.

Pînă la începutul anului școlar viitor, cei 20 de copii vor avea parte, alături de profeorii lor, de o experiență VIP la partida România-Spania din preliminariile 2020, de pe 5 Septembrie.

Articolul precedentDetalii incredibile despre cum era procurat peștele infestat ajuns și la Buzău
Articolul următorStare de alertă în unitățile MAI din județul Buzău. Un cioban din zona Nehoiu a anunțat că un avion s-a prăbușit