Secţia Drumuri Naţionale Buzău va trebui să răspundă pentru moartea unui bărbat de 47 de ani

În urmă cu trei zile, un accident cumplit s-a petrecut pa DN 10, pe Lunca Cislăului. În urma impactului un şofer de 47 de ani şi-a pierdut viaţa, iar la o primă vedere poliţiştii au stabilit că vinovat era şoferul care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Ulterior, însă, anchetatorii au stabilit că administratorul drumului poartă vina pentru că nu a curăţat carosabilul acoperit cu aluviuni încă de vineri seara.
Un bărbat în vârstă de 47 de ani şi-a pierdut viaţa luni seară, după ce maşina pe care o conducea s-a izbit violent de un copac, la intrarea în localitatea Cislău. Potrivit primelor date, acesta circula cu viteză pe Lunca Cislăului, în condiţii de carosabil acoperit cu apă. O primă greşeală, care, coroborată cu manevrarea bruscă a volanului, avea să-l coste viaţa.
În momentul în care toate cele patru roţi au atins apa cu viteză mare, s-a produs acvaplanarea. Canelurile anvelopei nu au mai putut disloca suficientă apă de pe carosabil, fapt care a dus la pierderea totală a aderenţei. Nemaiputând controla vehiculul, şoferul ar fi tras brusc de volan, moment în care maşina a zburat pur şi simplu de pe şosea, încolăcindu-se după un pom marginal. Trupul şoferului a fost scos fără viaţă dintre fiarele maşinii.

Iniţial, poliţiştii au stabilit ca prim vinovat şoferul care nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic. Ulterior, însă, anchetatorii au constatat că o mare parte de vină aparţine administratorului drumului. În premieră pentru judeţul Buzău s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar responsabilii de la Secţia Drumuri Naţionale Buzău vor trebui să explice de ce nu au curăţat carosabilul de aluviunile aduse pe carosabil de inundaţii încă de vineri seara şi de ce nu au semnalizat corespunzător zona respectivă, astfel încât şoferii să încetinească.
Articolul precedentÎncă un accident, pe DN2E85
Articolul următorJudețul Buzău, sub avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt şi vijelii