IPJ Buzău are un nou purtător de cuvânt. Este vorba despre Inspectorul principal de poliție Ane-Mari Vrapciu, care îmbină frumos uniforma de polițist cu arta de a scrie versuri.

La o primă privire vezi tânără, frumoasă și extrem de fragilă. Dacă ai ocazia să o întâlnești, însă, în uniformă, imaginea se schimbă radical. Rămâne frumusețea, însă este completată de o determinare și hotărâre pe care rar le întâlnești la o femeie. Este vorba despre inspectorul principal de poliție Ane-Mari Vrapciu, noul purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Inspectorul principal de poliție Ane-Mari Vrapciu și-a dorit din copilărie să devină polițistă. Inițial, a urmat cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” de la Câmpina. După absolvire a obținut post la IPJ Buzău, însă nu s-a mulțumit doar cu atât. S-a înscris la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” iar în anul 2018 a absolvit. La finalul anului trecut a fost numită purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Puțini sunt cei care știu că dincolo de abilitățile de polițist și cele de comunicare pe care a demonstrat că le deține, Inspectorul principal de poliție Ane-Mari Vrapciu este și o poetă apreciată. Una dintre crețiile sale, publicată în revista Amprenta” este:

 “Prepoetica”

 Mă dor degetele

cerându-mi în genunchi

cuvinte aruncate pe foaie,

într-un algoritm murder

de cerneală…

 

Și mă ceartă într-una

fiorul spiritual și-mi

dojenește dunga minții

presărată cu

stat degeaba,

 

când eu încerc să mă revolt

și într-o neputință urâtă

caut scuza potrivită

pentru condiția care poartă în spate

definiția utilului în a face nimic.

 

Și cu mâinile împreunate

în slujnicul chip

mă zbat către jos și

resping atrofierea embrionului

de gândire din adânc

 

Și mâ-ntorc, și mă frâng,

 

Și mi-e teamă a de a nu

găsi utilul în a face nimic.

Articolul precedentBărbatul care s-a aruncat după cruce în râul Buzău s-a rănit în gheață
Articolul următorTreceri de pietoni inteligente, la Buzău