După 10 ani, cel mai important drum de legătură dintre Buzău-Brașov a fost redat circulației autovehiculelor de mare tonaj. Peste 5,2 milioane de lei au fost investite, în lucrări de consolidare, pentru ca viaductul Giurca să fie redat traficului greu.

”Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de la nivelul județului Buzău a fost finalizat. Viaductul de la Siriu, un drum extrem de important pentru buzoieni, dar mai ales pentru transportatorii care tranzitează zona, este gata după trei ani de la începerea lucrărilor de consolidare. A fost redat, astfel, un drum esențial pentru Valea Buzăului având în vedere că în zonă își vor relua traseul și autobuzele de călători spre Brașov. Îmi amintesc că una dintre vizitele pe care le-am făcut la viaductul de la Siriu s-a desfășurat în noiembrie, anul trecut, atunci când am mers împreună cu directorul general adjunct CNAIR, Ovidiu Barbier și directorul general DRDP București, Cătălin Șomode și am discutat cu responsabilii de lucrări despre evoluția construcției.” spune deputatul PNL, Gabriel Avrămescu. 
Nu a fost o lucrare simplă, mai ales că structura de rezistență înregistrase degradări masive și drumul devenise un real pericol mai ales pentru traficul greu. Proiectul de reabilitare a Viaductului de pe DN 10 a presupus consolidarea suprafeței carosabile de 7,80 m, prevăzute cu 2 trotuare pietonale, de 1 m lățime utilă și hidroizolație continuă, pe toată lățimea secțiunii transversale. De asemenea, infrastructura a beneficiat și de repararea suprafețelor cu pile de beton, cule și mortare. Concluzia ultimei expertize tehnice impune însă o restricție de tonaj pentru transportul de peste 30 de tone pentru o anumită porțiune de pe Valea Buzăului, respectiv la km 90 + 265 Viaduct Valea Grămăticului.

În plus, viaductul de la Siriu nu e singura investiție pentru care s-au făcut pași importanți pentru reabilitare. Podul de la Cislău, un alt proiect vital pentru traficul din Buzău, este finalizat în proporție de 50%.

Sursa: Realitatea de Buzau