SCM Gloria Buzău și-a îndeplinit obiectivul pentru acest sezon, rămânerea în Liga 2. În etapa a VI-a din grupa B a play-out-ului, echipa pregătită de Ilie Stan a remizat, scor 1-1, pe terenul celor de la CSM Reșița. 

Meciul de pe stadionul Mircea Chivu din Reșița a fost unul echilibrat, în care miza a păsa doar pe umerii celor de la Reșița, care au de luptat pentru salvarea de la retrogradare. În minutul 7 Tucaliuc a șutat pe lângă poartă, iar câteva secunde mai târziu tot el a scăpat singur spre poarta gazdelor, dar și-a prelungit prea mult mingea. În minutul 10 perju a executat o lovitură liberă, dar a șutat în zid.

În minutul 22, după o centrare din dreapta, Buș a încercat să reia pe poartă din 6 metri, dintr-o poziție incomodă, însă o trimite în sus, vrea să șuteze a doua oară, însă Stoian a ieșit și a reținut. În minutul 24 Reșița a avut o mare ocazie de a deschide scorul. Nini Popescu, din interiorul careului mic, a trimis peste poartă. În minutul 44 Buș a executat pe poartă o lovitură liberă din 23 de metri ușor lateral dreapta, mingea a trecut pe lângă zid, a atins pământul, însă portarul Stoian a reținut și scorul la pauză a rămas 0-0.

În minutul 51 Buș a pasat în dreapta pentru Nini Popescu, iar acesta a șutat din 16 metri ușor în lateral, pe lângă colțul lung, pe lângă poartă. În minutul 62 arbitrul Szabolcs Kovacs a dictat penalty și cartonaș galben pentru Sebastian Ghinga, după un contact al acestuia cu Laurențiu Buș, la 10 metri central. Laurențiu Buș a executat penalty-ul, în stânga, lângă bară, jos, și l-a învins pe Stoian, sărit pe direcție, însă fără să ajungă mingea, 1-0 pentru reșița în minutul 64. 

În minutul 74 Tucaliuc a centrat dintr-un corner din dreapta, mingea a fost deviată de la colțul scurt pe bara a doua, iar Ciprian Perju, nemarcat, trimite în poartă din 4 metri, 1-1.

În minutul 85 Gloria Buzău a avut ultima ocazie a meciului. Stoica a șutat din 22 de metri, ușor lateral stânga, puțin peste vinclul colțului lung. 

SCM Gloria Buzău: Relu Stoian – Sergiu Pîrvulescu (Mădălin Socol 72’), Daniel Vîrtej, Sebastian Ghinga, Ciprian Perju, Cristian Balgiu, Gheorghe Anton (Maxim Iurcu 46’), Iulian Roşu, Cosmin Tucaliuc (David Stăiculescu 82’), Gheorghe Andronic, Adi Chică-Roşă (Constantin Stoica 72’).

În urma egalului cu CSM Reșița, buzoienii au ajuns la 35 de puncte, fiind în acest moment pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului. Sunt depășiți doar de Viitorul Pandurii, 41 de puncte, și Petrolul, 39 de puncte.

Cert este că SCM Gloria Buzău și-a sigurat locul 3 în acest final de campionat, în contextul în care mai e o singură etapă. Nu mai poate fi depășită de Concordia Chiajna, locul 4, care are în acest moment 31 de puncte.

SCM Gloria Buzău și Concordia Chiajna se vor întâlni în ultimul meci al sezonului, în etapa cu numărul 7. 

Sursa: Realitatea de Buzau