Sâmbătă, în Sala Giulești, în etapa a 2-a a Ligii Florilor, SCM Gloria Buzău a întâlnit-o pe Rapid București, un derby între două dintre cele mai bune echipe din actualul sezon. Rapidistele au câștigat cu 34-33 (20-17) într-un meci în care Gloria a condus o singură dată, în debutul meciului după golul marcat de Czeczi. 

Gloria a condus doar în startul meciului și asta doar pentru că a reușit primul gol al partidei. Cu o Eliza Buceschi în formă bună, cu 10 goluri pe parcursul partidei Rapidul a produs o primă repriză în care fetele lui Aurelian Roșca își pierduseră parcă orice reper. Rapid a condus și la șase goluri avantaj, 16-10 și 18-12, încheind prima repriză cu 20-17 pe tabelă. Gloria a încercat revenirea după pauză, s-a apropiat la un gol iar toată partea a doua buzoiencele s-au apropiat la un gol, prima dată în minutul 50, când Harabagiu a marcat pentru 28-27. Finalul a fost extrem de tensionat. Mădălina Zamfirescu a fost descalificată pentru trei eliminări de două minute.   

Rapid București: Foggea, Ciucă – Buceschi 10, M. Ilie 5, Tîrcă 4, Badea 4, Fernandez 3, Carlos 3, Dragomir 2, Hernandez 2, Constantinescu 1, Lefter. Antrenor: Carlos Viver.

SCM Gloria Buzău: Batinovic, Nenezic – Rotaru 8, Czeczi 7, Harabagiu 5, A. Ilie 5, Zamfirescu 3, Vasileuskaya 2, Moroianu 2, Stoleru 1, Subțirică-Iovănescu, Simion, Munteanu, Petrovic. Antrenor: Aurelian Roșca.

Sursa: Realitatea de Buzau