Gloria Buzău a reușit o victorie în extremis în deplasarea de la HC Zalău, unde s-au impus cu 31-29 după ce în minutul 57 echipa lui Tadici, care nu a putut sta pe banca gazdelor, conducea cu 29-27! De partea cealaltă, la Buzău, pe banca tehnică a stat Romeo Ilie.

Meciul a fost echilibrat, iar în primele 20 de minute, cele două echipe au mers cap la cap. Buzăul a condus cu 0-1 și 1-2, apoi au avut 2-4 și 4-6, iar în minutul 18 Zalăul a trecut prima dată la conducere, scor 8-7, după un gol marcat de Mihart. În minutul 24 zalăul s-a desprins la două goluri, scor 11-9, iar la pauză scorul a fost 16-12 pentru echipa gazdă. 

După revenirea de la vestiare, echipa din Buzău a arătat un joc ofensiv mult mai bun şi a egalat la 17, în minutul 38. Jocul era deschis din nou.

Zălăuancele au fost împinse de la spate de o galerie gălăgioasă şi de un public numeros şi s-au desprins din nou pe tabelă. Mihart şi Prycop s-au aflat din nou în prim plan, iar HC Zalău conducea cu 23 – 21, în minutul 47.

Acest avantaj de două goluri s-a păstrat până în minutul 57. Zălăuancele au avut mai multe oportunităţi de a închide meciul, însă, s-au pierdut cu firea în ofensivă. De partea cealaltă, experienţa superioară a buzoiencelor a făcut ca scorul de pe tabelă să se întoarcă în favoarea echipei vizitatoare.

Gloria Buzău s-a impus cu 31 – 29, după ce a marcat patru goluri consecutive prin Shteriova, Rotaru (de două ori) și Simion, în ultimele două minute de joc.

HC Zalău a avut meciul în mână, dar Gloria Buzău a fost echipa care a obţinut toate punctele puse în joc.

HC Zalău: Raluca Kelemen, Paula Teodorescu – Andreea Mihart (9 goluri), Tatyana Prycop (4), Andreea Bujor (4), Mouna Jlezi (3), Teodora Popescu (3), Elena Mitrache (2), Sabrina Lazea (2), Bianca Berbece (1), Toth Krisztina (1). Au mai jucat: Loredana Vartic, Emilija Lazic, Andreea Mărginean, Alexandra Vrabie şi Ioana Bălăceanu. Antrenor: Elena Tadici

SCM Gloria Buzău: Marta Batinovic, Ljubica Nenezic – Marija Steriova (7 goluri), Ana Maria Simion (6), Maria Petrovic (6), Andreea Rotaru (5), Alina Czeczi (4), Alina Ilie (2), Bianca Harabagiu (1). Au mai jucat: Alexandra Subţirică, Carmen Stoleru, Raluca Petruş, Maria Zamfirescu, Andra Moroianu, Ana Maria Savu şi Ana Maria Samson. Antrenor: Romeo Ilie.

Gloria a revenit pe locul 6 în Liga Națională, cu 19 puncte, și va disputa următorul joc la Sala Sporturilor din Buzău, miercuri, 26 ianuarie, cu Minaur Baia Mare, în etapa a 12-a, penultima a turului. HC Zalău a coborât pe locul 7, la egalitate de puncte cu echipa buzoiană, dar golaveraj mai slab. 

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Buzau