La echipa de handbal feminin SCM Gloria Buzău vor fi foarte multe schimbări în lotul de jucătoare din vara acetui an. Față de actualul lot vor pleca cel puțin 7 jucătoare și vor sosi cel tot atâtea. 

La echipa antrenată de Daniel Anca vor ajunge portarul Ana Maria Măzăreanu (de la Măgura Cisnădie), centrul Tamara Pal (de la MTK Budapesta), interul dreapta Daria Bucur (de la SCM Rm. Vâlcea). Tot la Buzău va veni și Raluca Nicolae, de la Dacia Mioveni.

O altă noutate ar fi portarul croat Tea Pijevic (31 de ani), care vine din Ungaria, de la Alba Fehervar. Pijevic a fost unul dintre cei mai buni portari la turneul final Euro 2020, acolo unde Croația a câștigat medalia de bronz. O altă noutate la Buzău ar fi extrema stânga Raluca Nicolae, de la Dacia Mioveni.

Din sezonul viitor la echipa din Buzău va juca și extrema dreaptă Bibiana Stefanikova, jucătoare din Slovacia. Aceasta a evoluat timp de șase ani la Juventa Michalovce, echipă cu care a participat și în cupele europene. Bibiana a jucat, de asemenea, pentru naționala slovacă. În vârstă de 24 de ani, extrema de la Michalovce s-a remarcat mai ales în ultimele două stagiuni, bifând 19 prezențe în Cupa EHF.

Buzăul va mai aduce cel puțin trei jucătoare străine pentru sezonul viitor. Se negociază cu o extremă dreapta din Spania, un pivot din Franța, și un inter stânga din Polonia.

De la Gloria Buzău vor pleca Marta Batinovic (Măgura Cisnădie), Raluca Kelemen (SCM Rm. Vâlcea), Alina Czeczi, Natalia Vasileuskaia, Alina Ilie, Fanta Keita. Carmen Stoleru și Alexandra Subțirică.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAngajatorii obligați să mărească salariile angajaților cu vechime. De când se aplică legea
Articolul următorGloria Buzău a încheiat seria amicalelor din această iarnă cu o victorie în fața celor de la Metaloglobus București