În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului şi a celor care pun în pericol siguranţa rutieră.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 11 cazuri. În cazul a 6 conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

În alte 5 situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, aparatele etilotest indicând valori de 0,45 şi 0,73 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Poliţiştii au mai întocmit alte trei dosare penale pentru conducerea unor vehicule fără permis de conducere şi pentru conducerea unui vechiul neînmatriculat.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,73 mg/l alcool pur în aer expirat, a fost în cazul unui bărbat de 65 de ani din Bucureşti, depistat de poliţişti conducând un autoturism pe raza municipiului Buzău. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Buzau