Măsuri de monitorizare pentru șase localități din județ din cauza unor suspiciuni de pestă porcină, într-o comună din Brăila

Ca urmare a unei suspiciuni de PPA în Surdila-Greci, din Brăila,  DSVSA Buzău a luat decizia ca localitățile C.A  Rosetti, Vizireni, Lunca, Cotu-Ciorii, Bîlhacu și Bălteni, situate în sudul județului Buzău, să intre în zona de supraveghere de 10 kilometri.

Se organizeză filtre rutiere pentru depistarea oricăror tentative de încălcare a interdicțiilor, privind transportul de porci vii, carne sau preparate din carne de porc.

Filtre rutiere vor fi amplasate pe DN2 B Buzău-Brăila și DJ203M Lunca -Surdila-Greci.

DSVSA Buzău a notificat Centru Local de Combatere a Bolilor, Unitățile administrativ teritoriale și Circumscripțiile Sanitare Veterinare teritoriale cu privire la măsurile ce sunt aplicate în zona de supraveghere a focarelor de pestă porcină africană. Printre acestea se numără:

-recensământul al tuturor exploatațiilor porcine.

– circulația și transportul porcilor pe drumurile publice sau private, excluzând, dacă este necesar, drumurile de deservire a exploatațiilor, sunt interzise, cu excepția aprobării de către autoritățile competente. Această interdicție nu se aplică la tranzitul de porci pe cale rutieră sau feroviară, fără descărcare sau oprire, nici la porcii pentru sacrificare care provin din afara zonei de supraveghere și se îndreaptă spre un abator situat în respectiva zonă în vederea unei sacrificări imediate.

– camioanele și celelalte vehicule și echipamente utilizate pentru transportul porcilor sau al altor animale sau al unor materiale susceptibile de a fi contaminate (precum carcasele, furajele, gunoiul de grajd, tulbureala etc.) sunt curățate, dezinfectate, dacă este necesar, dezinsectizate și tratate cât mai repede după contaminare. Nici un camion sau vehicul care a fost utilizat la transportul porcilor nu poate părăsi zona fără a fi curățat și dezinfectat.

 

Articolul precedentAJF Buzău egalată în prelungiri, de North Ridding
Articolul următorPreședintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, se alătură semnatarilor scrisorii împotriva lui Dragnea