Timp de o lună de zile, la Buzău, sculptori din 8 țări (România, Belarus, Bulgaria, Estonia, Georgia, Italia, Iran și Macedonia de Nord), au creat 10 opere de artă monumentale, ce vor fi expuse în municipiul Buzău. Plecând de la ideea Taberei de Sculptură de la Măgura, care a adunat în fiecare an, timp de 16 ediții, cei mai buni sculptori români din anii ’70, acum la sărbătorirea a 1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău, am avut prima ediție a ,,Simpozionului Internațional de Sculptură – Buzău 1650″, cu logo-ul ,,Memoria apei”.

”Mulțumesc domnului Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii care a participat la acest eveniment cultural unic din viața comunității noastre. Mulțumesc domnului Nicu Dinu, patronul de la Rotec și echipei sale, care și-a pus la dispoziția artiștilor fabrica, dar și pentru că a donat municipiului Buzău, acea statuie monumentală din inox, operă a sculptorului buzoian Bogdan Lefter, ce ,,păzește” orașul, chiar la intrarea dinspre Mărăcineni. Mulțumesc artistului Bogdan Lefter, sculptorul buzoian care a avut această idee minunată și s-a implicat major în a realiza la Buzău, această tabără internațională de sculptură. Mulțumesc doamnei director Florina Potîrniche, de la Centrul Cultural și Educațional ,,Alexandru Marghiloman”, care a reușit să organizeze impecabil tot acest eveniment, care cu siguranță va continua și în anii următori” a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Buzăul progresează iată și prin cultură, care alături de educație reprezintă cei doi piloni foarte importanți ai dezvoltării unei comunități.

Lucrările vor fi amplasate în Buzău, în locuri ce urmează a fi stabilite.. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMarcel Ciolacu este infectat cu Covid-19. Cum se simte liderul PSD
Articolul următorPrefect Daniel Țiclea: Azi e ziua simbolului care ne face atât de mândri că suntem români