Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a anunțat demararea lucrărilor pentru construirea unei săli multifuncționale pentru persoanele cu dizabilități. Clădirea va fi ridicată în municipiul Buzău și va avea o capacitate de 145 de locuri. Valoarea investiției este de 11 milioane de lei. 

„Sala multifuncțională pentru persoanele cu dizabilități este cu un pas mai aproape de a deveni realitate! Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul pentru construirea și dotarea sălii este de 12 luni. Aceasta va fi unică în țară prin dotările de care va beneficia și va deservi Buzăul, dar și județele limitrofe. Pentru persoanele cu dizabilități, și în special pentru cei cu deficiențe de vedere, nevoia de integrare, de a avea șanse egale la o educație fizică, spirituală și competițională este cu atât mai mare.”, spune președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Sala va fi construită pe un teren pus la dispoziția CNI de CJ Buzău, situat pe strada Horticolei, între Liceul pentru Deficienți de Vedere și calea ferată, având o suprafață de 4.600 mp. CJ buzău se obligă să păstreze destinația construcției timp de cel puțin 15 ani. 

Buzăul intră astfel în rândul județelor care își adaptează strategiile la nevoile tuturor categoriilor sociale și care duc o politică de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi., 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDraga Olteanu Matei a încetat din viață la vârsta de 87 de ani
Articolul următorCulisele statului paralel. Gheorghe Ștefan Pinalti: I-am dat 75.000 de euro lui Culiță Tărâță. Banii îi dădea la SRI pentru „sondaje”